Merhaba,
11 Aralık’ta bana Instagram’dan bir mail geldi. Gerçek bir Instagram mailiydi. Mailde şöyle diyordu:
Instagram şifrenizin sıfırlanması için bir istek aldık. (Altında Reset Password tuşu) Bu mesajı göz ardı ederseniz şifreniz sıfırlanmayacaktır. Eğer bu isteği siz yapmadınızsa bize bildirin.
Korktum ve dokunmadım. Bu akşamüstü yani 15 Aralık’ta birdenbire beni 24 saat incelemeye alarak hesabı kapattığını söyleyerek attı hesaptan.
Şaşırdım kaldım. Bu konularda uzman bir arkadaşım var, hemen onunla baktık, evet dedi 24 saatliğine kapatılmış belki biri şikayet etmiştir.
Şikayet olsa zaten topluluk kuralı ihlali diye gelmez mi? Yok dedim sanmam.
Bu arada yardım merkezine mailimi atıp yardım istedim. Kısa süre sonra saçma sapan bir mail adresi ve kırık bir Türkçe ile hesabımın kapandığını bana yardım edebileceklerini bildiren bir mail geldi. Bu bahsettiğim arkadaş bırak bu dolandırıcı dedi.
Sonra ABD’de bu konuları iyi bilen bir arkadaşımı arayıp anlattım o da bu gelen mail için aynı şeyi söyleyince aklıma 11 Aralık’ta gelmiş olan mail geldi. Kendisine gösterdim. Bilgisayarın başına otur ve Bize bildir kısmına bas dedi. Yaptım ve hemen bunu bildirdiğin için teşekkür ederiz 24 saat sonra bilgilendirileceksiniz (değerlendirme sonucu mu ne öyle bir şey) gibi bir cevap geldi.
Yeniden girmeyi denedim, bana gelen kod numarası ile girmeye çalıştım ama 24 saatliğine kapalı olduğu anlaşıldı.
Şimdi sevgili dostlar, ben topluluk kuralı ihlal etmediğime eminim. Başka uygulamalar ya da bot hesaplar falan ile de işim yok. Tam tersi 8K küsur organik bir hesabım var ve çok önemli bir haber arşivim var orada. Bu hesabımı da ağırlıklı olarak işim için kullanıyorum.
Sorum şu: Beklemek zorundayım biliyorum ama bu çok üzücü ve can sıkıcı, başka ne yapabilirim, ya da bir şey yapmalı mıyım?
Not: Sizin yazdıklarınızı okudum ama topluluk kural ihlali demediği için o formu doldurmadım.
Çok uzun yazdım ama anlaşılır olması içindi, o nedenle de özür diler, ilginiz, yardımınız ve cevabınız için şimdiden sonsuz teşekkür ederim.
Nükhet