Selamlar,
IG hesabım dün akşamüzeri itibariyle donduruldu. 24 saat içerisinde hesap size aitse dönüş alacaksınız uyarısı geldi fakat haber yok. Ben de forumdaki adımları izledim. Fb’tan gelen kod ile fotığrafımı çekip ilettim. Ardından Çince bir mail geldi. Mail’de şunlar yazıyor:
Cevabın için teşekkürler. Bu hesabın sahibi olduğunuzu doğrulamak için, bu mesaja devlet tarafından verilmiş fotoğraflı bir kimliğe sahip olduğunuz bir fotoğrafla yanıt vermeniz gerekiyor.
Lütfen gönderdiğiniz fotoğrafların aşağıdaki gereksinimleri karşıladığından emin olun:
- Kimliğinizi tutan ellerinizi ve tüm yüzünüzü gösterin
- Fotoğrafta ve kimlikte yüzünüz açıkça görülüyor
- Fotoğraflar iyi aydınlatılmış ve çok küçük, karanlık veya bulanık değil
- E-postaları JPEG dosyaları olarak yanıtlamak için eklendi
Holding kimliğinizin net bir fotoğrafını alıp inceledikten sonra, gönderdiğiniz kimliği sunucularımızdan kalıcı olarak sileceğiz. Bu güvenlik politikasını anladığınız için şimdiden teşekkür ederiz.
Kabul ettiğimiz kimlik türleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen aşağıdaki bağlantıyı tıklayarak Yardım Merkezini ziyaret edin:
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Teşekkürler!
Bu problemi daha önce yaşayan arkadaşıma da sordum. Ona da Almanca böyle bir mail gelmiş. Bir se kendisi ilettiğim fotoğraflı mail karşılığında facebook’un bir case açması gerektiğinden bahsetti. Bu Çince mail o case mi oluyor acaba? Bu mail’e kimlik gibi kişisel bir belgenin fotoğrafını çekip atmak ne kadar güvenli? Yardımınızı rica ederim.