Twitter hesabınızda yaşınızı girdikten sonra 13 yaşından küçük olduğunuzu iddia eden aslında 13 yaşında büyük olduğunuzu onaylatamadığınız bir sorun ile birlikteyiz.
[Bağlantıyı görmek için giriş yapın]
Öncelikle üstte vermiş olduğum linkten adımları başlatmanız gerekmektedir. Eğer link ben bu yazıyı yazdıktan sonra işlevini kaybetmiş ise zaten Twitter hesabınıza girmeye çalıştığınızda bu sayfa ile karşılaşacaksınız.
İkinci adımda ise bilgileri doldurduktan sonra kendinize ait olan kimliğinizin fotoğrafını istenilen yere yükleyiniz.
Bu mail kontrolünden bir kaç saat sonra eğer attığınız bilgiler kendinize ait ve şu an 13 yaşından büyük iseniz (14 yaşında bile olsanız dahi) hesabınızın açılması için işlemler başlatılacaktır.
Daha sonrasında hesabınıza tekrar giriş yapmaya çalışarak aynı şekilde tekrar kimlik bilgilerinizi istenilen yere yükleyiniz. Bunun sebebi Twitter çok yoğun olduğu için gözden kaçabiliyor aylarca bekleyebiliyorsunuz. İkinci açtırma talebini de gönderdikten sonra önceki göndermiş olduğunuz talebin üstüne ekleyerek ikisini birleştirip konunun çözümü için sürecin başlatıldığını size iletiyorlar.
Yaklaşık 2 3 saat sonra kontroller bittiğinde size şu şekilde mail gelecektir:
Bu aşamada yapmanız gereken tek şey beklemek.
1 gün geçtikten sonra hesabınıza tekar girdiğinizde başka bir sayfa ile karşılaşacaksınız Canlandırma Aracı aktif bir şekilde gözükecektir.
Bu adımlarda asla ama asla yapmamanız gerekenler:
- Kimliğiniz üzerinde bazı shop programları ile tarih oynaması yapmayınız.
- Size ait olmayan bir kimliği göndermeyiniz.
- Kimlikte adınız ve doğum tarihiniz okunur şekilde gönderiniz.
- Sabırsız davranıp Twitter’ın destek kısmında '‘hesabım çalındı, hesabıma erişim sağlayamıyorum ya da şifremi unuttum’' gibi yöntemleri kullanmayınız.
- En fazla 2 destek talebi ayrıca ikisini de aynı mail adresini yazarak gönderiniz.
Eğer her şeye rağmen olmazsa size gönderilmiş olan maillerden birisine yanıt vererek hesabınızı '‘ebeveyn denetimi altında’' açtırmayı talep edebilirsiniz.
Başımdan geçenleri izlediğim adımları kısaca sizlere anlatmak istedim.
Doğru adımları izledikten sonra hesabınızın açılmaması için bir engel yoktur.