Merhaba arkadaşlar, birkaç gün önce karşıma çıkan doğum tarihi ekranını hızlıca savmak için alelacele girdiğim yanlış bir tarihten dolayı 13 yaş altında olan kullanıcıların Instagram’da bulunmaması gerektiğine dair aldığım uyarı üzerine hesabım kısıtlandı. Ardından itiraz için beni yönlendirdiği formu doldurarak gönderdim. Peşi sıra ikinci kez formu doldurdum ve iki sefer de ehliyetimi yüklemiştim forma. Ertesi gün iki e-posta aldım ve ikisi de kimliğimi paylaşana kadar kısıtlamanın kalkmayacağını bildiriyordu. Sonrasında bana gönderilen e-postaya İngilizce olarak yanıt verdim fakat dönüş olmadı. Bu süreçte formu defalarca kez doldurmaya çalıştım ancak form gönderme işlemi de kısıtlandı. Birkaç saat sonra VPN ile konumu Amsterdam olarak ayarladım ve Instagram şifremi değiştirdim ancak yine de hesabım kısıtlı kaldı. Tüm bu süreç, 3 gün kadar sürdü. Sonrasında beklemeye koyuldum ve 4. günün sabahı Google verilerimi temizledim ve gizli bir sekme açarak oradan Instagram’a girdim yine “itiraz et” butonuna tıklayarak forma ulaştım ve formu tekrar doldurdum. Kimliğimin fotoğrafını yükledim (isterseniz kimlikte yer alan kimlik ve seri numaraları ile çipin üzerini herhangi bir şekilde kapatarak fotoğraf alabilirsiniz; Instagram yardım merkezi, bu bilgilerin kapatılabileceğine dair bir ibareye yer vermiş.). “İlave Bilgiler” kısmına da İngilizce bir talep metni yazdım. Bu kez formu gönderebildim ve yarım saat geçmeden tekrar bir e-posta aldım ve hesabıma sorunsuz giriş yapabildim.
Yazdığım talep metni şu şekildeydi:
I entered my age wrong but the ID sent you says my real age. I want to continue using my account. I request to review my informations.
(Yaşımı yanlış girdim fakat size gönderdiğim kimlikte gerçek yaşım yazılı. Hesabımı kullanmaya devam etmek istiyorum. Bilgilerimi gözden geçirmenizi rica ediyorum.)