Merhaba arkadaşlar burda beni hatırlayan hatırlar bilen bilir 25 haziran 2022 tarihinden beri hesabım kapalıydı. Öncelikle size buraya bir UMUT hiçbir Instagram hesabının KALICI OLARAK KAPATILMADIĞINI müjdelemek ve her hesabın ne kadar süre geçerse geçsin kesinlikle açılabileceğini kanıtlamak için geldim. Denemediğim yol yöntem vesaire kalmadı ancak hesabım kesinlikle açılmadı hesabıma giriş yapmayı denediğimde yönelndirdiği form olan [Bağlantıyı görmek için giriş yapın] bu formu doldurduğumda direk covid-19 hatası veriyordu ve ASLA dolduramadım o formu doldurduğum diğer formlardan sadece 83 formundan doğrulama kodu vesaire aldım oda 15-20 gün sonra hesabımın kapatıldığı ve birdaha açılmayacağına dair mailler geldi. Bir süre sonrada 83 formu dahil tüm formlar covid hatası vermeye başladı ve bir süre sonra Tüm formlarda İNSTAGRAM HESABINIZ KALICI OLARAK KAPATILDIĞI İÇİN FORM DOLDURAMAZSINIZ hatası aldım ve hesabımın tamamen silindiğini belirtiyordu bu durum. Dönediğim ilk yöntem olan FORM yöntemini anlattım size ve hiçbir işe yaramadı. Diğer bir yöntem olan Instagram hesabıma bağlı olan Facebook hesabımla Facebook’tan reklam satın aldım reklam yayınladım ve 2-3 hafta sonra Business Facebook destek bölümünden facebook yetkilileriyle mesajlaştım ve onların isteğiyle onlarla telefonda görüştüm. Ancak onlarda defalarca ve defalarca Hesabımın kesinlikle tekrar açılmıyacağını hesabımın kalıcı olarak kapatıldığını belirttiler. Ne yaparsam yapayım hesabım açılmazmış hep bunu dediler. Daha sonra umudum artık tükenmiş tüm hatıralarım geçmişim emeklerim gitmiş diye üzülürken reddit.comda farklı yöntemler aramaya çalıştım. Ve İnstagramı ABD Kaliforniye BAŞSAVCILIĞINA internet üzernden şikayet ettim.
Yukarıda paylaştığım linkte nasıl şikayet edeceğiniz vesaire google chromedan sağ tıklayıp türkçe çeviri yaparsanız detaylı anlatıyor emlak sitelernden bölgeden bir adres posta kodu vesaire bulup doldurmanız ve açıklamada detaylı yaşadıklarınız anlatmanız gerekiyor instagram ile. 27 Ocak’ta yaptığım şikayet sonrası 8 Şubatta hesabımın açıldığına dair mail geldi önce o bildiğiniz Instagram’dan gelen özür dilerizli hesabınızı yeniden etkinleştirdik mesajı. Daha sonra ag-escalations ile başlayan bir Facebook maili geldi bu mail Kaliforniya başsavcılığının maili oda aynı şekilde özür dileyen ve hesabımın açıldığı bir maildi. Ve artık hesabım açılmıştı. Sonrasında 16 Şubatta hesabım yine ag-escalationsla başlayan facebook mailiyle kapatıldı ve mailde şu yazıyordu Hesabınız 2. bir inceleme için devredışı bırakılmıştır. Hesabıma girmeyi denediğimdede 24 saat içinde bilgilerinizi inceleyeceğiz ve bir karar vereceğiz diyordu. Muhtemelen kurtardıkları hesabın bana ait olduğuna dair bir güvenlik doğrulama süreciydi. Bu sefer kesinlikle ama kesinlikle 24 saatlik süre dolmadan HİÇBİR FORM DOLDURMADIM SABIR ETTİM çıkışta yapmadım 24 saatlik süre boyunca hesabımdan biliyorsunuz çıkış yap seçeneği var o bildirim var iken hesapta yapmadım. Ve 24 saat sonrasında giriş yapmayı denediğimde beni yönlendirdiği form olan [Bağlantıyı görmek için giriş yapın] bu formu doldurdum ve 12 dakika içersinde hesabım yeniden erişime açıldı. Hikayem bu kadar arkadaşlar asla üzülmeyin bahsettiğim yöntemle er yada geç sizde hesabınızı kurtarabilirsiniz sadece kaliforniya başsavcılığı yok online olarak diğer başsavcılıklarada şikayette bulunabilirsiniz. İnstagram hesabı form doldurulmuyorsa ve hesabınız kalıcı olarak kapatıldıysa geri dönüşü yok olayı tamamen palavra. Ben bunun Canlı Kanlı şahidiyim arkadaşlar. 1 ayda sürse 2 ayda sürse mutlaka başsavcılık sizinle ilgileniyor ve hesabınızı haklıysanız geri alıyorsunuz tabi o şikayet açıklamasını gönderirken güzel bir sosyal mühendislik ve durumunuzu bildiren cep telefonu numaranız mailiniz vesaire ingilizce olarak doldurmanız gerekiyor güzel bir çeviri yada ingilizce bilen bi arkadaşınızla gerçekten zor değil 15 dakika bile sürmedi o başsavcılık şikayetini doldurmam. Ve gerçekten bir yandanda üzüldüm ABD’dei adalet sistemi basit bir sosyal medya hesabı için bile adalet sağlamaya çalışırken ülkemizdeki adalet sistemi durumu ortada muhtemelen burdan bi avukat tutsak bir ton para isterlerdi. Başardım arkadaşlar umarım size bir ışık ve umut olabilirim hesabınızı geri almanız için. Süreç boyunca burda yardımcı olmaya çalışan herkese ama herkese çok teşekkürler.