İşlem Engellendi Hatası
Instagram’da paylaşım yaparken bir anda “işlem engellendi. Lütfen daha sonra tekrar dene.” hatasıyla karşılaşabilirsiniz. Özellikle günde 1 den fazla paylaşım yapan kişilerde oluşan bu sorun, instagram algoritmasının spam testiyle alakalıdır. Çok fazla takip isteği göndermek ve aşağıda sıraladığımız tüm nedenlerden dolayı karşımıza işlem engellendi hatası çıkar.
Instagram tarafından gönderinin düzenlenmesi, değiştirilmesi bir süreliğine engellenir. Bu engel, sonraki günlerde hesabınızı tehlikeye atmamanız için uyarı gibidir. Spam riskiyle yeniden karşılaşarak hesabınızın kapatılmasını istemiyorsanız uyarılarımıza göz atın.
Instagram algoritması kendisini sürekli yenilemektedir. Kötü amaçlı kullanıcıların önüne geçmek isteyen instagram “robot” ya da “bot” olarak tabir edilen işlemlerin önüne geçmeye çalışıyor.
“İşlem Engellendi. Lütfen Daha Sonra Tekrar Dene..” Hatası Neden Olur?
Paylaşımlarınızı otomatik programlarla zamanlayıp yapıyorsanız,
Çok fazla kişiye takip isteği gönderdiyseniz ve bunların çoğu isteğinizi kabul etmediyse,
Gün içindeki paylaşımları ard arda zaman aralığı olmadan agresif şekilde yapıyorsanız,
Daha önceki paylaşımlarınızda alakasız hashtag kullanımlarınız varsa, örneğin 30 tane konu ile ilgisi olamayan hashtag varsa,
Sahte beğeni, yorum ve takipçi hizmetlerini kullandıysanız yani spam sayılacak hareketlerde bulunduysanız,
Instagram hesabınıza, cep telefonunuzdaki diğer mobil uygulamalar giriş yapıyorsa, izin verdiyseniz.
İşlem Engellendi Hatası Çözümü
Instagram tarafından gönderinin düzenlenmesi, değiştirilmesi bir süreliğine engellenir. Söz konusu engelleme aslında bir uyarı niteliğinde.
Bu adımları uyguladığınızda hesabınız açılacak ve işlem engellendi uyarısı kendiliğinden kalkacak:
1.Adım: Spam riski taşıyan tüm hareketlerden kaçının artık. Yani bundan sonra sahte takipçi, takipçi kasma, sahte beğeni, başka uygulamalardan otomatik paylaşım gibi tüm dış etkenlere bir süre ara verin. En azından engel kalkana kadar. Hangi uygulamalarda bağlantınız olduğunu bilmiyorsanız şifreyi değiştirin, o uygulamalar erişemez.
2.Adım: İşlem engellendi hatasının çözümü için ekranda çıkan “sorun bildir” butonuna tıklayın.
3.Adım: Hesabınızın profil kısmına gidin ve sağ üstte menüden ayarlar kısmına gelin. Burada yardım kısmında “sorun bildir” diyerek kısa bir açıklama ile engelin yanlış olduğunu belirtin.
4.Adım: Telefonunuzun ayarlarından uygulamalara gidin. Instagram’ı bulduktan sonra önce “önbelleği” temizle diyoruz. Ardından Instagram uygulamasını tamamen kaldırın.
5.Adım: Telefonunuzda sürekli wifi açıksa ya da sürekli mobil veri açıksa bağlantıyı değiştirin. Yani wifi ile bağlıysanız bu sefer mobil veriye geçin.
6.Adım: Instagram uygulamasını yeniden indirip giriş yapın.
7.Adım: Etkileşim zamanı. Instagram tarafından “normal bir insan” olduğumuzun algılanmasını sağlayacağız. Ana sayfadaki kişileri 5-10 tane beğeni verin. 3-5 tane güzel gönderiye yorum yapın. Birazda hikaye izleyelim.
8.Adım: Instagram şifresini değiştirin.
Ek olarak: Hesabınız profesyonel bir hesapsa “tekrar kişisel hesaba geç” diyerek kişiselleştirin. Bu basamağın işe yarayıp yaramadığı konusunda emin değiliz ama deneyin bazen yaradığını gördük. Instagram algoritması bilinen ve bilinmeyen taraflarıyla karşımızda. O yüzden spam tespit sistemini çözmek “tamamen tecrübe” işidir.
Çok fazla takip isteği gönderdiyseniz takip isteği engeli ile karşılaşabilirsiniz. Yani örneğin Instagram akışındaki gönderilere beğeni yapabilir yorum atabilir ama kişilere takip isteği atamayabilirsiniz. Bu durum çok fazla sayıda kişiye takip isteği gönderdiğiniz için olur ve bu kişilerin çok büyük bir kısmı takip isteğinizi kabul etmediğinde meydana gelir. Takip isteği engeli çözümü; daha önce gönderdiğiniz ve şuan bekleyen tüm takip isteklerinizi geri çekin. Bunu uygulamadan yapmanız zor. Güvenilir bir 3.parti ücretli uygulama kullanabilirsiniz.
Tüm bu 8 adımı uyguladıktan sonra hesabınız açılacaktır. Tüm bunlara rağmen açılmıyorsa siz ciddi anlamda spam yaptınız demektir. Bu durumda ise genelde 20 günün sonunda engel kendiliğinden kalkıyor ama bazı instagram hesaplarında ise bu sürenin 1-7 gün arası olduğunu gördük.
Tümüyle özetlemek gerekirse; bu engeli aldığınızda artık normal davranışlar sergiyeyin, bot olmadığınızı kanıtlayın.
Bu can sıkıcı durumdan kurtulmanız dileğiyle.